Opis
Muscle Clinic Vitar Protein to potężna dawka energii pochodząca z kompleksu węglowodanów długołańcuchowych i białka. Vitar Protein to wysokiej jakości paliwo
zapewniające szybką odpowiedź organizmu poddawanego intensywnemu wysiłkowi.
Formuła suplementu zawiera specjalnie przetworzoną woskowaną skrobię kukurydzianą.
Vitar Protein o idealne źródło energii dla pracującego organizmu – suplement numer 1 wśród odżywek typu carbo. Ten produkt został stworzony z myślą o osobach aktywnych, regularnie podejmujących treningi, sportowcach sylwetkowych, siłowych, wytrzymałościowych i nie tylko!
Dzięki bogatej kompozycji suplement Vitar Protein świetnie nadaje się jako produkt uzupełniający straty energetyczne po skończonych ćwiczeniach. Spożycie koktajlu
węglowodanowo-białkowego wpływa korzystnie na wydajność treningu. Z nami pobudzisz swój organizm, zregenerujesz pracujące mięśnie i uzupełnisz zapasy zbudowanego z glukozy glikogenu mięśniowego.
Co zyskujesz wybierając Vitar Protein?
Muscle Clinic Vitar Protein to suplement diety w postaci proszku do spożycia po wymieszaniu z odpowiednią ilością wody. To produkt polecany wszystkim osobom aktywnym fizycznie, a zwłaszcza regularnie trenującym, skupiających się na dostarczaniu cennych składników odżywczych wraz z dietą.
Trenujesz regularnie? A może właśnie przygotowujesz się do zawodów? Wiemy, jak wspierać intensywnie pracujący na siłowni organizm, zwłaszcza po długim i wyczerpującym wysiłku.
Muscle Clinic Vitar Protein to doskonale przyswajalna formuła suplementu uzupełniająca straty węglowodanów i białek.
Szukasz wysokojakościowego produktu sacharydowego? Wysoka masa cząsteczkowa i niska osmolalność suplementu wpływa na wyższe parametry wydolnościowe (zwiększone tempo syntezy i magazynowania glikogenu mięśniowego). Z nami uzupełnisz i zwiększysz zapasy glikogenu, poprawisz swoje sportowe osiągnięcia i zadbasz o prawidłową jakość ćwiczeń.
Dzięki wprowadzeniu Vitar Protein do planu żywieniowego zyskujesz produkt o niższym indeksie glikemicznym niż inne, dostępne na rynku suplementy oferowane w tej kategorii.
Co to oznacza dla użytkownika?
Niższy indeks glikemiczny w mniejszym stopniu wpływa na zwiększenie stężenia glukozy we krwi oraz nie wywołuje dużych jej wahań. Normalizacja poziomu cukru we krwi jest związana bezpośrednio z obniżoną sekrecją insuliny, która w przypadku nadmiernej stymulacji po spożyciu produktów o wysokim indeksie glikemicznym, może prowadzić do zaburzeń gospodarki lipidowej i odkładania się cukru w postaci tłuszczu w tkance tłuszczowej.
Ponadto z Vitar Protein masz wybór! Produkt dostępny w trzech wyśmienitych smakach:
banan, pomarańcza i truskawka.
Właściwości składników aktywnych Vitar Protein
Węglowodany (woskowana skrobia kukurydziana)
Węglowodany (cukry) to składniki energetyczne niezbędne do zachowania zdrowia i prawidłowego funkcjonowania organizmu. Ich metabolizm polega m.in. na magazynowaniu węglowodanów w postaci glikogenu w mięśniach, wątrobie i nerkach. Ze sportowej perspektywy to glikogen jest najcenniejszym paliwem dla osób regularnie trenujących. Jeśli chcesz uzyskiwać lepsze efekty, musisz zadbać o odpowiednio wysoką podaż tego składnika.
Suplementacja węglowodanowa jest idealnym rozwiązaniem dla osób dbających o prawidłową dietę. Dzięki optymalnej ilości węglowodanów – a tym samym glikogenu – osoby aktywne redukują zmęczenie i szybciej doładowują organizm poddawany intensywnemu wysiłkowi.
Skrobia kukurydziana woskowa (wysokoamylopektynowa) to jeden z najlepszych produktów skrobiowych, a wchodząca w jej skład amylopektyna (rozgałęziony polimer -D-glukozy) charakteryzuje się średnią masą cząsteczkową. Co dzięki temu zyskuje konsument?
Masa cząsteczkowa spożywanego węglowodanu przekłada się na specyficzne właściwości wtym przede wszystkim na tempo trawienia w przewodzie pokarmowym i uzupełniania glikogenu mięśniowego (przekształcania substratu w paliwo). Kompleks długołańcuchowych węglowodanów gwarantuje zmagazynowanie odpowiednio wysokich rezerw glikogenu dla pracujących mięśni.
Białka (białka serwatki)
Białka to główny budulec tkanki mięśniowej, dlatego jest bardzo pożądanym składnikiem suplementacji. Obecność tego składnika odżywczego zmniejsza uczucie głodu i jest świetnym uzupełnieniem posiłku węglowodanowego u osób pragnących przybrać na masie mięśniowej.
Białko serwatkowe cieszy się wśród osób aktywnych i sportowców dużą popularnością ze względu na wysoką jakość biologiczną tj. zawartością wysoko przyswajalnych aminokwasów. Zawarte w suplemencie Muscle Clinic Vitar Protein białka serwatkowe wzmacniają działanie mięśniowych komórek macierzystych niezbędnych w procesie tworzenia i rozrostu nowych włókien mięśniowych po wysiłku fizycznym.
Vitar Protein wspiera wytrzymałość mięśniową i potreningową regenerację, a tym samym intensywny i wymagający, długotrwały trening. To idealny wybór dla sportowców przygotowujących się do zawodów.
Witamina C (kwas L-askorbinowy)
Witamina C przede wszystkim wzmacnia działanie układu odpornościowego. I choć sama aktywność fizyczna sprzyja odporności, warto ograniczać ryzyko infekcji i skutecznie chronić trenujący organizm zwłaszcza przed szkodliwym działaniem wolnych rodników – kwas askorbinowy wykazuje działanie antyoksydacyjne.
Bez względu na rodzaj uprawianej dyscypliny czynny udział witaminy C w produkcji kolagenu oraz wsparcie procesu wchłaniania wapnia i żelaza to kolejne argumenty przemawiające za tym, że Vitar Protein podąża za wymaganiami ćwiczącego organizmu.
Magnez (mleczan magnezu)
Suplement diety Muscle Clinic Vitar Protein zawiera magnez wspierający właściwą syntezę białka. Regularna aktywność fizyczna wiąże się z przyspieszeniem tempa procesów fizjologicznych, a tym samym wpływa na zwiększone zapotrzebowanie na określone składniki mineralne. Wydzielanie potu i częste oddawanie moczu zmniejsza ilość soli mineralnych w tym magnezu. Jako pierwiastek elektrolitowy wzmacnia układ odpornościowy i zmniejsza stres oksydacyjny.
Składniki: Woskowana skrobia kukurydziana, Maltodekstryna, białka serwatki (mleko (laktoza), lecytyna sojowa), regulator kwasowości: kwas cytrynowy, substancja barwiąca: ryboflawina, magnez (mleczan magnezu), witamina C (kwas L-askorbinowy), naturalny aromat: bananowy, substancja słodząca: sukraloza
Wartość odżywcza | w 100g | w 50g |
Wartość energetyczna | 387 kcal/1643 kJ | 193 kcal/820 kJ |
Tłuszcz
– w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
0,61g
0,39g |
0,3g
0,19g |
Węglowodany
– w tym cukry |
69,64g
38,9g |
34,82g
19,45g |
Białko | 25,66g | 12,83g |
Sól | 0,04g | 0,02g |
Witamina C
Magnez |
92mg
93 ng |
46mg
46,5mg |
Dawkowanie
Sposób użycia: Wymieszać 1 porcję 50 g (2 miarki) Vitar Protein w 250 ml wody używając shakera. Należy zażywać jedną porcję Vitar Protein po treningu.