Opis
Nasi naukowcy tworząc kolejną formułę białkową, mieli na uwadze dyscypliny sportowe, które nacisk kładą na rozwijanie zdolności o charakterze wytrzymałościowym (kolarstwo, pływanie, bieganie, etc.).
Whey HydroUp jest białkiem następnej generacji, o dużej zawartości Leucyny, która ma wpływ na wzrost suchej masy mięśniowej.
WPH poddane zostało wstępnemu procesowi trawienia, przez co rozdrobnione aminokwasy z łatwością przedostają się do mięśni przez jelita.
WPH , charakteryzuje się najlepszym profilem aminokwasów, o najszybszym czasie wchłaniania , co świetnie wpływa na regenerację powysiłkową. Jeśli liczysz na zwiększenie sytezy białek po treningu, musisz dostarczyć do organizmu odpowiednie białko, które w jak najkrótszym czasie podniesie bilans białkowy.
Whey HydroUp , wyróżnia się doskonałą rozpuszczalnością a jego smak jest pełny i przełamuje barierę smakową powodując ciągłą chęć powrotu do spożycia.
Składniki (na przykładzie smaku – czekolada): hydrolizat białka serwatki (mleko (laktoza)), kakao, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, aromat: czekoladowy, substancja słodząca: sukraloza.
Wartość odżywcza | w 100 g. | w porcji (25 g.) |
Wartość energetyczna | 1735 kJ / 414,8 kcal | 433 kJ / 103,7 kcal |
Tłuszcz | 6,8 g | 1,7 g |
– w tym nasycone kwasy tłuszczowe | < 1 g | < 0,3 g |
Węglowodany | 8 g | 2 g |
– w tym cukry | 4,8 g | 1,2 g |
Białko | 80,5 g | 20,1 g |
Sól | 0,8 g | 0,2 g |
Stosowanie: 25 g (1 miarka) proszku wymieszaj w 250-300 ml odtłuszczonego mleka (1,5%0 lub w wodzie używając miksera lub shakera. Spożywaj do 3 porcji dziennie.