Pianka Bounty:
馃搷100g ricotta lub chudego twarogu
馃搷100g skyru (wanilia lub naturalny), super sprawdzi si臋 te偶 jogurt kokosowy, 艣mietanka kokosowa lub sta艂a cz臋艣膰 mleczka kokosowego
馃搷10g od偶ywki @muscleclinic waniliowej
馃搷4g 偶elatyny
馃搷30ml wrz膮tku
馃搷1 bia艂ko jajka
馃搷10g wi贸rek kokosowych
Polewa:
馃搷艂y偶ka kakao
馃搷30ml gor膮cego mleka
馃搷lub wersja z czekolad膮: 3 kostki gorzkiej +10ml mleka (rozpuszczamy)
鉃icotte blendujemy z od偶ywk膮 i skyrem, dodajemy wi贸rki i zn贸w blendujemy.
鉃ajko zalewamy wrz膮tkiem na 10 sekund (parzymy je), nast臋pnie oddzielamy bia艂ko od 偶贸艂tka.
鉃ia艂ko ubijamy na sztywn膮 pian臋.
鉃odajemy bia艂ko do reszty masy. Mieszamy delikatnie.
鉃∨籩latyn臋 rozpuszczamy we wrz膮tku i dok艂adnie mieszamy (ja u偶ywam spieniacza do mleka – polecam 馃槏)
鉃ekko przestudzon膮 偶elatyn臋 dodajemy do reszty masy.
鉃ieszamy delikatnie i przek艂adamy do naczynia.
鉃k艂adamy do lod贸wki a偶 wszystko si臋 zetnie (ko艂o 1-2h)
鉃o tym czasie rozpuszczamy kakao lub czekolad臋 w gor膮cym mleku i polewamy na nasz膮 piank臋.
鉃macznego!